Mobiilisovellukset ja some (Tehtäväpaketti 4 tehtävä 1)


Mobiilisovellukset

Nykyään elämä on kiedottu mobiilisovellusten ympärille. Ainakin henkilökohtaisesti, hoidan sovelluksilla pankkiasiat, somettamisen, musiikin kuuntelun, sähköpostit, matkavaraukset, julkisen liikenteen yms. Kieltämättä sovellukset on kätevä tapa tehdä elämästä helpompaa. Grand One-kilpailussa palkitaan vuosittain parhaita digitaalisia ratkaisuja, ja mobiilisovellukset on yksi kategoria. Tutkitaanpas yhtä vaikuttavaa sovellusta, nimittäin koronavilkkua.

Koronan kukistaja

Koronavilkku on suomalainen ylpeyden aihe, eikä suotta ole valittu yhdeksi parhaista mobiilisovelluksista vuoden 2021 mobiilisovellus kategoriassa. Sovelluksen idea on, että se pitää nimettömästi kirjaa kohtaamistasi toisista puhelimista, joihin on myös asennettu koronavilkku. Kohdatessaan toisen koronavilkulla varustetun puhelimen, bluetoothin välityksellä puhelimet vaihtavat koodeja. Jos joku henkilö ilmoittaa koronatartunnasta, niin oma puhelimesi ilmoittaa, jos olet oleskellut kyseisen henkilön lähettyvillä. (Solita 2021). Koronavilkusta saa tietysti parhaan hyödyn irti, mitä useampi henkilö sen lataa. Koronavilkun tavoitteena oli saada miljoona latausta ensimmäisen kuukauden aikana, mutta ilmeisesti tämä tavoite saavutettiin vuorokaudessa! Eittämättä koronavilkku on säästänyt ihmishenkiä toiminnansa aikana, joten aplodit koronavilkulle!

Minun suosikkini

Yksi useimmiten käyttämistäni applikaatioista on Duolingo. Duolingo on kielten opiskeluun tarkoitettu apuväline, jossa on tarjolla useita eri kieliä opiskeluun, niin aloittelijalle että edistyneemmillekin opiskelijoille. Itse opiskelen Duolingolla ranskan kieltä, ja täytyy sanoa, että apista on ollut paljon hyötyä. Aihealueet ovat laajoja, ja esimerkiksi ranskan kielessä voi harjoitella perusteita, kuten tervehdykset, ruoka-asiat, perhesuhteet yms. Kielen opiskelun voi aloittaa perusteista, ja sitä mukaa tehtävät vaikeutuvat jatkuvasti, mitä enemmän läpäiset tehtäviä. Tasoja on tehty monelle osaajalle, ja käsittääkseni mennään ihan ammattilaisten tasolle, jos vain saa läpäistyä itsensä alemmilta tasoilta. Duolingolla opiskelu on hauskaa. Siinä pääsee harjoittelemaan ääntämistä, kirjoittamista sekä erinäisiä soveltavia tehtäviä. Itse olen aina ollut kiinnostunut kielistä. Myönnän kuitenkin, että olen hiukan laiska ollut opiskelemaan itsenäisesti kirjan avulla esimerkiksi ranskaa. Duolingon avulla oppimisesta on tullut mielekästä, sen lisäksi voin harjoitella apilla missä vain. Kun keinot on oikeat, niin vanha koirakin voi oppia uusia temppuja. No ehkä ei nyt niin vanha. (Duolingo 2021).

Kuvat:

istockphoto
Shutterstock


Lähteet:



https://www.duolingo.com/
https://2021.grandone.fi/kilpailutyot/?palkinto=finalistit&kategoria=paras-mobiilipalvelu-2020
https://www.solita.fi/asiakkaat/koronavilkku-maailman-suosituin-koronasovellus/



Kommentit

Suositut tekstit