Verkkokauppa- ja maksaminen (Tehtäväpaketti 6 tehtävä 5)


Verkko-ostaminen

Pidän itseäni melko myöhäisenä verkkokaupan omaksujana. Olen siinä mielessä vanhanaikainen, että tykkään suurimmaksi osaksi ostaa, esimerkiksi vaatteeni ja kenkäni suoraan kaupasta. Jostain syystä en ole oikein omaksunut vaikkapa kenkien sovittamista verkkokaupasta tilaamalla. Eikö se ole liian työlästä? Tilaat kengät ja sitten ne ei sovikkaan. Kuka jaksaa lähetellä paketteja ees taas. No, ehkä se on omaa tyhmyyttäni, mutta en minäkään ole voinut välttyä verkkokauppojen kehitykseltä, joten jotain kokemusta minullakin on niistä. Jotain materiaa minäkin ostan verkkokaupoista, mutta lähinnä palveluita sanoisin. Alla muutama esimerkki omista suosikeistani.

XXL

Ensimmäinen verkkokauppa joka tuli mieleeni, on XXL urheiluliike. XXL:stä olen jonkun verran ostanut tuotteita, ja mielestäni heidän verkkokauppansa on todella selkeä. Se mistä pidän eniten asioimisesta kaupan sivuilla, on heidän todella selkeä tuotteiden jaottelu. Tuotteet on kategorisoitu erittäin selkeästi lajien, sukupuolen tai vaikka lasten tuotteiden mukaan. Sivuilla on todella miellyttävää asioida, kun jaottelu on tehty huolellisesti. (XXL 2021) Sivuilla on myös hyvin laitettu esille myymälät, kampanjat, huolto ynnä muut tärkeät yhteystiedot. Sekä tietysti, niin kuin nykyään kaikilla itseään arvostavilla yrityksillä, sivujen oikeasta alareunasta löytyy asiakaspalvelu botti, josta voi kysellä tarkentavia kysymyksiä.

Booking

Booking.com on minun all time favourite verkkokauppa! Olen aina pitänyt matkailusta, ja tykkäsinkin jo pienenä poikana selailla eri matkatoimistojen esitteitä, joten sen tähden mieltymykseni kyseiseen sivuun on vahva. Mutta itse sivu, tässäkin tapauksessa, selkeys on asia jota arvostan. Jos tarkoituksena on varata majoitusta, etusivu ei voisi mielestäni olla helpompi navigoida. Syötä päivät, valitse kohde, montako henkeä jne. ja ei muuta kuin selailemaan vaihtoehtoja. Sivuissa on mielestäni hyvää myös se, että voit helposti rajata vaihtoehtojasi esimerkiksi hinnan, sijainnin tai vaikkapa aamupalan perusteella. Ja tietysti, jos olet luonut käyttäjätunnukset, voit tarkastella menneitä matkoja, tarkastella jäsenpisteitäsi sekä saada hyviä alennuksia pisteilläsi! Kivaa on tietysti se, että voit lukea toisten ihmisten arvosteluja, ja näin ollen saada hiukan selvyyttä, että mitä kannattaa varata ja mitä ei.

Clas Ohlson

Clas Ohlsonin verkkokauppaa en ole henkilökohtaisesti koskaan käyttänyt. Selailtuani sivuja hetken, tulin tulokseen, että Clas Olsonin verkkokauppa on hyvä! Sivuilla on helppo suunnistaa, ja näilläkin sivuilla tuotteet on kategoroitu todella hyvin. Tuotteet on esitelty selkeästi sekä jokaisesta tuotteesta on annettu arvosteluja. Tuotteita voi myös etsiä hintahaitarin mukaan, tarkastaa varastotilanteen tai tarkistaa sen hetkiset tarjoukset. Clas Ohlsonin verkkokauppa on selkeästi rakennettu rautaisella ammattitaidolla! (Clas Ohlson 2021)


Kuvat:

istockphotos




Lähteet:

 https://www.xxl.fi/. Luettu: 29.11.2021
https://www.booking.com/. Luettu: 30.11.2021
https://www.clasohlson.com/fi/. Luettu: 1.12.2021



                






Kommentit

Suositut tekstit